joi, 4 martie 2010

ZÂMBETONIERA la PloieştiE, nu sunt chiar 20 de ani, 4 luni, 3 săptămani şi 2 zile, dar 20 de ani, 4 luni, 2 săptămâni şi 3 zile tot sunt!

Aseară, la Casa de Cultura a Studenţilor din UPG Ploieşti (sau, pe limba noastră, IPG Ploieşti), a avut loc primul spectacol din acest mileniu al trupelor reunite ale vremurilor bune ale culturii studenţeşti ploieştene.

Pretextul a fost re-re-lansarea ZÂMBETONIEREI, care, nu-i aşa, trebuia să o lansez şi în oraşul meu natal! Şi, pentru asta, am chemat sub arme, ca sprijin, floarea cea vestită, în frunte cu bobocul Daniel Iancu şi continuând cu boboceii Make, Ovidiu Mihăilescu , Puiu Creţu , dar şi port-altoiul Eugen Avram, pe lângă buturugile Mircea Melnic, Adi Ilie, Teo Medar, (ex-SATURNALIS), mlădiţa Râmă şi crengile: CATHARSIS, dar şi Dl. Marian Nicu şi Adi Nicorici.

Au lipsit motivat, Sergiu Simionescu şi Florin Toma.

Au fost prezenţi, nemotivat, Gabi Ioniţă şi cameratorul său, oficialităţi locale, dar şi un individ butonist la sonorizare.

Picaţi pe fondul războiului fratricid dintre Casa de Cultura şi conducerea UPG, ca de obicei, la mijloc, ne-am străduit să arătăm curajoşilor care s-au aventurat în sală cum se distrau odată burtoşii de pe scenă. Şi,sincer,în afară de burtoşii de pe scaune, mi s-a părut că văd adevărate hohote şi de la actuali studenţi, actuale soţii, profesori kamikaze, care au nesocotit anatema aruncată de Big Chief.

Ce-a fost? ZÂMBETONIERĂ cu sos de Stavrid cu Colţi de Argint, caricaturi Costel Pătrăşcan pe toţi pereţii, Romeo şi Julieta varianta IPG '89, AD LITTERAM la superlativ, Daniel Iancu imperial, Eugen Avram providenţial, Ovidiu Mihăilescu faţă de dur şi Make în pădurea cu alune!Şi, evident, deasupra tuturor, imponderabilul Adrian Ilie, capabil de o discuţie elevată şi cultă la cap, unică prin faptul că domnişoara de la masă n-a scos o vorbuliţă!

Mai mult, CATHARSIS regal sau regal CATHARSIS, cum doriţi, şi contribuţia studenţimii ploieştene actuale, un ansamblu de dans modern, ATLANTIS, care l-a făcut pe Mircea Melnic să regrete că nu a rămas repetent 25 de ani!

Remarcăm sigur că da, şi cuplul de prezentatori Mircea şi cuierul, spir(i)tuali, ironici şi prezenţi!

De fapt, adevăratul spectacol a urmat în miez de noapte, la Casa ploieşteană unde am fost martorii duelului bateriilor, în care Duracell-ul Make l-a epuizat pe titirezul Râmă.

Să ne vedem, deci, peste alţi 20 ani şi restul zile!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu