luni, 5 octombrie 2009

ROMEO ŞI JULIETA la Mizil

Mizilul este un mic orăşel la jumătatea drumului dintre Ploieşti şi Buzău. Nu este greu de găsit, poate doar daca vii dinspre Slobozia, pe la Albeşti, unde trebuie să decizi foarte rapid dacă o iei lastânga(spre Ploieşti) sau la dreapta, (spreBuzău) sau pur şi simplu înainte (spre cramele Urlaţilor -preferabil).
Dar, dacă ajungi, totuşi, vei avea surpriza, dacă te pasionează cultura, arta, literatura, în particular, să descoperi un orăşel în care se desfăşoară 2 (două) festivaluri anuale de poezie, cum nu se întâmplă în alte centre mai cu nasul pe sus.
Asta se poate numai şi numai cu sprijinul unui primar-poet, ca dl. Emil Proşcan, şi numai când ai în ogradă doi zăpăuci ca Lucian Mănăilescu şi Laurenţiu Bădicioiu, care să poarte greul acestor evenimente.
Săptămâna trecută a fost finalizat Concursul de literatură Agatha Grigorescu Bacovia, ediţia a III-a, unde au fost nu mai puţin de 206 texte înscrise! Nu am lista premiilor, îmi cer scuze, mai important este că 206 minţi au scremut poezie, proză şi nu manele! Acum când ne luptăm cu copiii să pună mâna pe o carte pe an, iată că arta refuză să moară! Şi,încă ceva: au venit texte din România, din Moldova ,dar şi din Canada, din Australia, Anglia, chiar şi China!
În ianuarie vom avea Concursul Naţional de poezie, epigramă şi calambururi "ROMEO ŞI JULIETA LA MIZIL", ediţia a III-a. Să ne vedem atunci şi, să vedem ce va fi. Sunt premize să fie , de asemenea, o avalanşă de participanţi. Să sperăm că şi buni!
Pentru mai multe informaţii, accesaţi: www.romeojulietalamizil.ro
Succes!!

Un comentariu: