sâmbătă, 1 octombrie 2011

Noua Republică şi renaştera speranţelor

Am fost şi eu adeptul celor care susţineau trişti că suntem un popor vegetal şi fără reacţie. De curând am primit cu bucurie infirmarea acestei păreri dăunătoare.
Avem, aşa e, o viteză de reacţie mai în contratimp cu restul lumii, iar ideile novatoare trebuie impuse cu biciul.Dacă nu apărea o generaţie excepţională în 1848, cred că purtam şi acum işlic şi turban.
În zilele noastre peisajul politic a devenit de-a dreptul irespirabil. Pe de o parte, un PDL la putere care a salvat ţara de la o prăbuşire de tip grecesc, prin nişte măsuri curajoase şi sinucigaşe, dar care a început să piardă tot mai mult din suflul şi apetenţa de a duce la bun sfârşit acest demers. E un prilej unic, la cateva zeci de ani să poţi declanşa procedura de modernizare a acestei bicisnice ţări. Semnele sunt, însă, că baronetul portocaliu a început să simtă în ceafă vântul rece al alegerilor şi să lunece tot mai mult pe panta populismului şi a pesedizării.
De cealaltă parte, Dumnezeu cu mila. În locul unei Opoziţii reale, animată de nişte principii şi alternative, o adunătură, o gaşcă de piţifelnici şi marionete ale fosilelor comuniste. Crezul lor politic : "Jos Băsescu!" Atât! Dacă ei cred că asta e suficient să mobilizeze un electorat cu mai mult de 10 clase făcute pe bune, se înşeală amarnic.
Aşadar, ca toţi cei care, vorba lui Ponta-Che Gargara , "avem capul la noi" (Hal de expresie de viitor posibil prim-ministru!!) eram şi eu oarecum în ceaţă. Ezitam, alegeam. Vorba aceea, eu cu cine votez? Cu USL? În nici un caz! PDL? Ce să aleg? Oricum, decât Lolek şi Bolek animaţi de sforile tătucului Iliescu...! Dar, dă-o-ncolo de treabă, iar votez răul cel mai mic?
Apropo de Pontănac. S-o fi uitat şi el la excepţionalul documentar "The Soviet Story" de joi seara la TVR? Poate îi mai trece cheful de tricouri cu secera şi ciocanul. Dar nu cred, TVR e undeva pe la coada telecomenzii sale, împănată cu Antena 3 şi Realitatea.
În fine, zilele trecute, am aflat vestea că un tânăr de 33 de ani,a luat taurul de coarne şi şi-a asumat sarcina coagulării unei drepte sănătoase, a unei forţe a celor sătui de demagogie şi lichelism.
Într-unul din entuziastele mesaje pe care i le-am trimis, îi uram succes, mă ofeream şi eu să ajut şi îmi exprimam speranţa ca Noua republică să poată să se feri de oportuniştii care nu vor întărzia să dea târcoale.
Am să public şi eu manifestele acestei mişcări şi am să fiu aproape!
Acum avem speranţe!

4 comentarii:

  1. Acum ca citesc opiniile tale vis-a-vis de politica, sunt incantata ca mai exista oameni in tara asta care gandesc ca mine, sau mai bine zis, mai exista si oameni care gandesc in spiritul democratiei autentice, nu al libertinismului.
    In schimb, nu stiu la cine anume faci referire, fiindca eu nu deschid televizorul; as putea afla de la sotul meu, care urmareste (totusi) si stirile, dar fiindca ai scris acest post in blog, e firesc sa te intreb pe tine, despre cine e vorba.
    Despre cine e vorba? Sper totusi, sa scrii un raspuns...il astept cu deosebit interes, sperand ca spiritul mut al lui Daniel Iancu nu a molipsit chiar pe toata lumea cu care se cunoaste "bine".

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce treabă are Daniel cu subiectul?
    Vezi: www.mihailneamtu.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. Oricum, nici n-o să vezi nici pe REALĂTRATEA, nici pe LATRINA 3 nimic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniel nu are treaba niciodata cu nici un subiect :)) iar cu acesta, cu atat mai putin! Ma refeream la faptul ca imi place atunci cand spun ceva sa nu arunc vorbe in vant, adica acela caruia ii adresez un comentariu, un mesaj, sa raspunda si spuna ce gandeste, fara menajamente, fara "bune" maniere, care sunt un alt bullshit cu care ne mintim la nesfarsit pe noi insine; de fapt, nu la nesfarsit, ci numai pana murim, caci atunci intregul bullshit de elefant, ne inghite.
    E la moda tacerea, un bullshit care "da bine" si pe care eu nu il pot inghiti nici macar cu lingurita.
    Ma voi uita negresit pe linkul pe care l-ai indicat.
    si...iti multumesc pentru cuvinte!
    sa traiesti!

    RăspundețiȘtergere